Miss Hämeenlinna
title image

Missinä poikkeustilanteessa

Missinä poikkeustilanteessa

Kun minut kruunattiin Miss Hämeenlinnaksi, ei minulla ollut aavistustakaan siitä miten pitkäksi missivuoteni tulisikaan lopulta venymään ja miten paljon maailma tulisi sen aikana muuttumaan. Koronavirustilanteen vuoksi aikani tittelinhaltijana jatkuu edelleen ja seuraavan Miss Hämeenlinnan valinta on siirtynyt jo useamman kerran. Tilanne on valitettava heidän kannaltaan, jotka ehtivät jo hakea mukaan kilpailuun ja odottavat sitä, että pääsevät näyttämään potentiaalinsa kiertueella, lavalla ja tuomariston edessä. 

 

Tiedän miltä heistä tuntuu, sillä olen itsekin samassa tilanteessa. Minut valittiin edustamaan Suomea kansainväliseen Miss Landscapes International 2020 –  kilpailuun, jonka oli tarkoitus olla tämän vuoden syyskuussa Kiinassa, mutta se jouduttiin myös siirtämään. Kisan tarkkaa ajankohtaa ei vielä tiedetä, sillä pandemiatilanteen muuttumista on vaikea ennustaa. Tilanne onkin vaikuttanut missikisoihin ympäri maailmaa, ja monia niistä on siirretty tai peruttu kokonaan. Osa kilpailuista on järjestetty pienemmällä yleisöllä turvavälejä noudattaen tai kokonaan virtuaalisesti. 

 

Koronavirustilanne on vaikuttanut omaan elämääni muutenkin, kun vain misseyden saralla. Jouduin keskeyttämään sen vuoksi vaihto-opiskeluni Yhdysvalloissa, kaikki yliopisto-opinnot on toteutettu etänä ja todella mielenkiintoisia työjuttuja on peruuntunut sen takia. Olen ollut turhautunut, sillä koen että olisin täynnä intoa ja energiaa toteuttaa itseäni ja tehdä asioita, joista olen kauan haaveillut. Koronatilanne on herättänyt kysymyksiä liittyen omiin unelmiini. Jos kansainväliset kilpailut järjestetään lähitulevaisuudessa, onko minun kuitenkaan mahdollista tai turvallista matkustaa ulkomaille? Tai jos tilanne jatkuu vielä hyvin pitkään, olenko jo liian iäkäs lähtemään kansainvälisiin kauneuskilpailuihin silloin kun tilanne viimein normalisoituu? 

 

Mekko: Mecco.fi Kuva: Anssi Leppänen

 

Synkistely ei kuitenkaan kuulu tyyliini ja miellän itseni enemmän optimistiksi kuin pessimistiksi. Missinä poikkeustilanteessa on välillä haastavaa olla, mutta tilanteen voi käyttää myös hyödyksi, sillä nyt minulla on enemmän aikaa valmistautua tuleviin kilpailuihin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ehdin kuntoilla, hoitaa ihoani ja hiuksiani hyvään kuntoon ja harjoitella vielä luonnollista hammashymyä. Saan mahdollisuuden valmistautua tuomaristohaastatteluun ja kerrata englannin kieltä. Voin kirjoittaa ja tehdä ajatuskarttoja, jotta tuntisin itseni ja omat ajatukseni mahdollisimman hyvin ennen kilpailua. Minulla on aikaa pohtia ja hioa omaa visiotani siitä millainen olen missinä ja mitä asioita haluan edistää. Ehdin tehdä promotyötä omassa sosiaalisessa mediassani kuvien ja videoiden välityksellä. Sain Miss Hämeenlinna – voiton yhteydessä palkinnoksi Studio Facen henkilökohtaisen missivalmennuksen, jossa olenkin nyt käynyt hiomassa taitojani. 

 

Paljon on siis asioita, joita voi tehdä ja paljon on kiinni omasta näkökulmasta. Toivon, että tulevat Miss Hämeenlinna – kandidaatit sekä muutkin misseydestä haaveilevat voisivat saada tästä blogikirjoituksesta ideoita ja inspiraatiota poikkeustilanteeseen. Tärkeää on jatkaa itsensä kehittämistä silloinkin, kun tuntuu että maailma on seisahtunut paikoilleen eikä auta muu kuin odotella. Kun kärsivällisen odotuksen jälkeen kilpailut vihdoin koittavat, voi kaiken oppimansa ja harjoittelemansa näyttää sitten vielä entistä suuremmalla energialla ja itsevarmuudella!

 

Haluan toivottaa kaikille inspiroivia ja iloisia päiviä, 

 

Iida Hynnilä, Miss Hämeenlinna 2019, Miss Landscapes International Finland 2020