Miss Hämeenlinna
title image

Vuoden 2020 seikkailuja

Vuoden 2020 seikkailuja

Vuosi 2019, joka toi elämääni monia ihania ja unohtumattomia asioita, alkaa olla pikkuhiljaa lopuillaan. Joka vuoden lopuksi pysähdyn miettimään sen aikana saavutettuja asioita. Tänä vuonna valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi, minut kruunattiin Miss Hämeenlinnaksi 2019 ja minut valittiin myös kansainväliseen kauneuskilpailuun edustamaan Suomea. Voi kertakaikkiaan sanoa, että tämä vuosi on ollut minulle unelmien toteutumisen aikaa.

 

Loppuvuoteen liittyy itselläni aina myös joulun odotus. Odotus siitä, että kiireet rauhoittuvat hetkeksi ja saan viettää lähimmäisteni kanssa paljon aikaa. Minulla ja perheelläni jouluun liittyy runsaasti perinteitä ja tapoja, jotka toteutetaan joka vuosi. Kinkun paistaminen, joulukuusen koristelu, aattoaamun piirretyt, joulusauna, ruoka, lahjat ja myöhäisillan lautapelien pelailut kuuluvat näihin perinteisiin.

 

Tänä vuonna omalla kohdallani loppuvuosi ja joulu tulee kuitenkin olemaan hieman erilainen. Kiireet eivät hellitä aivan vielä ja jouluni yllä leijailee jännitys ja odotus. Minua odottaa nimittäin jo heti alkuvuodesta, tammikuussa 2020 uusi seikkailu kun lähden vaihto-opiskelijaksi Yhdysvaltoihin, Chicagoon.

 

Vaihto-opiskelu ja ulkomaille muutto ovat olleet unelmiani niin kauan kuin jaksan muistaa. Olen aina halunnut nähdä maailmaa ja sen eri kulttuureja ja kaupunkeja. Olen iloinen että se ei jäänyt kohdallani vain haaveeksi, vaan sain yliopisto-opintojeni kautta mahdollisuuden muuttaa väliaikaisesti toiselle puolelle maailmaa. Saan opiskella mielenkiintoisia asioita ja on myös kiinnostavaa nähdä miten erilaista (tai samanlaista) opiskelu on Yhdysvalloissa. Inspiroiduin selatessani tulevan yliopistoni kurssikatalogia ja löytäessäni sieltä paljon uutta opittavaa.

 

Kaikesta innostuksesta huolimatta, ollakseni ihan rehellinen, minua myös hieman pelottaa. Jännitän kovaa koti-ikävää ja vieraskielistä arkea. Jännitän sitä, kun läheiseni saattelevat minut lentokentälle, sillä olen varma että tuona hetkenä kyyneliltä ei säästytä.

 

Joku saattaisi ehkäpä ihmetellä, että miksi sitten haluan lähteä. Uskon, että jännitys kuuluu asiaan. Mielestäni jännitys ei ole tunne jota pitäisi pelätä tai jonka takia pitäisi jättää mahdollisuuksia käyttämättä. Koen jännityksen tilanteena, jolloin poistun omalta mukavuusalueeltani ja voin siten oppia ja kokea jotain täysin uutta. Uskon, että vaihtoaikani tulee olemaan opettavainen ja hyödyllinen kokemus sekä hieno muisto loppuelämäni ajaksi. Uskon, että vaihto-opiskelun jälkeen on ihana kuitenkin myös palata ja että saan kokea tunteikkaan jälleennäkemisen riemun.

 

Vuoden 2020 seikkailut eivät pääty kuitenkaan osaltani siihen, kun saavun alkukesästä takaisin koti-Suomeen. Lähden ensi vuoden syyskuussa nimittäin edustamaan Suomea Miss Landscapes International 2020 – kansainväliseen kauneuskilpailuun Kiinaan. Ajoitus kansainväliselle kisalle on kohdallani ihanteellinen, sillä uskon että saan vaihto-opiskelusta paljon hyötyä myös kisaa ajatellen. Englannin kielen taitoni kehittyy ja saan varmasti myös itsevarmuutta sen puhumiseen. Vaihdon aikana uskon myös itsenäistyväni ja saavani rohkeutta, joten Kiinan matkalle on tuolloin helpompi lähteä.

 

Kaikenlaista uutta, piristävää ja jännittävää on siis luvassa. Toivon saapuvani keväällä takaisin Suomeen ennen ensi vuoden Miss Hämeenlinna – finaalia, jotta voin olla mukana vuoden 2020 kiertueella. Toivon, että saan olla mukana toteuttamassa jonkun toisen unelmaa ja kruunaamassa seuraajani.

 

Inspiroivaa mutta kiireetöntä joulun odotusta,

Iida Hynnilä, Miss Hämeenlinna 2019

Kuva: Iris Ojalammi/Studio Face