Miss Hämeenlinna

Onnennumeroni kahdeksan

Onnennumeroni kahdeksan

Kuva: Lauri Helkiö

 

Minä keräilen tavaroiden sijaan muistoja. Haluan itselleni kokemuksia materian sijaan. Kun Miss Hämeenlinna 2019 – kilpailun finaalipäivästä asti onnennumeronani toiminut numero kahdeksan kuulutettiin nimeni saattelemana kilpailun voittajaksi, sain elämäni tärkeimpien muistojen joukkoon yhden lisää.

 

 

Kun minut kruunattiin voittajaksi, tunne jota tunsin oli epätodellinen, mutta samaan aikaan tunsin oloni rauhalliseksi ja sellaiseksi, että minun kuului olla juuri siinä paikassa, juuri siinä hetkessä. Olin haaveillut siitä hetkestä pitkään, olin valmistautunut, olin harjoitellut, minulla oli kaikkeni antanut fiilis. Olin aiemmista pettymyksistä huolimatta jatkanut yrittämistä, uskonut itseeni, olin kehittynyt hurjasti. Kaikki finaalikymmenikön naiset olivat upeita, mutta koko kiertueen ajan koin kilpailevani oikeastaan itseäni vastaan. Sitä, miten voittaa omat pelkonsa, epävarmuutensa ja epäilyksensä sekä miten tuoda itsestään esiin ne parhaat puolet, ne syyt miksi tiesin olevani hyvä Miss Hämeenlinna 2019. Hymyilin tuomaristolle kiitollisena ja onnellisena siitä, että he olivat nähneet potentiaalini.

 

 

Voittajan julkistamisen jälkeen ensimmäinen asia mitä kuulin, oli yleisössä istuvien siskoni ja äitini ilonkiljahdukset. He tiesivät miten tärkeä asia minulle oli ja miten paljon olin nähnyt vaivaa ja he iloitsivat kanssani. Samoin tekivät ystäväni jotka istuivat myös yleisön joukossa. Finaalin jälkeen sain runsaasti onnittelutoivotuksia. Iäkäs mummani oli tiedon saatuaan valvonut pitkälle yöhön ja kun vierailin hänen luonaan, kilistimme Pommacilla voittoni kunniaksi. Perheeni, sukulaiseni ja ystäväni ovat tukeneet minua koko kiertueen ajan ja jo pitkään ennen sitä. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta Kuortaneelta ja jopa kaupan kassalla työskennellyt myyjä onnitteli minua voitostani. Minusta tuntuu, että voittoni ei ollut tärkeä vain minulle, vaan koko lähipiirilleni. Ja se jos mikä tekee minut hyvin iloiseksi.

 

 

Tällä hetkellä oloni on rauhallinen mutta energinen ja jopa huvittavan onnellinen. Tehtävät joita vuosi Miss Hämeenlinnana tuo tullessaan, eivät tunnu lainkaan velvollisuudelta, vaan odotan niistä jokaista innoissani. Kuten tämän tekstin alussa totesin, minä keräilen tavaroiden sijaan muistoja. Kruunaaminen Miss Hämeenlinnaksi 2019 ja sen mukanaan tuomat hetket tulevat koristamaan muistojeni vitriiniä takuuvarmasti loppuelämäni ajan.

 

 

Iida Hynnilä, Miss Hämeenlinna 2019